Máslové pizzy z celozrnné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslové pizzy z celozrnné mouky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 46154 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná celozrnná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Obloha | |
400 g | Kukuřice cukrová |
2 ks | Paprika oranžová |
150 g | Rajčata |
Restované houby | |
400 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na potření | |
2 stroužek | Česnek |
1 dl | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 885,4mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Kukuřice cukrová, Rajčata, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Olej slunečnicový, Sůl, Česnek, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Paprika oranžová, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Kečup, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslové pizzy z celozrnné mouky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme celozrnnou mouku s práškem do pečiva. Mouku promícháme se solí a pokrájeným měkkým máslem. Postupně přiléváme vodu a těsto vypracujeme tak, že bude hladké a vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout. |
2 | Mezitím očistíme a omyjeme čerstvé hříbky, osušíme je, nakrájíme na plátky. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme zrníček a pokrájíme na proužky. Šalotku očistíme, rozkrojíme na poloviny a krájíme ji na tenké nudličky (půlměsíčky). Konzervovanou cukrovou kukuřici scedíme, necháme okapat, sherry rajčata omyjeme a přepůlíme. |
3 | Připravíme si kečupovou směs na potření. Do misky dáme sladký kečup, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, v pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm orestujeme hříbky do zlatova. Osolíme je (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a pepřem. |
4 | Na pomoučněném válu si těsto rozdělíme na 4 díly, z každého uhněteme bochánek ty rozválíme na kulaté placky o síle přibližně 5 mm. |
5 | Placky dáme na plech, potřený slunečnicovým olejem. Placky pomažeme kečupovou směsí, obložíme připravenou zeleninou a houbami. |
6 | Pizzy dáme péct do trouby, předehřáté na 190° - 200°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme horké.