Candát s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 46157 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
600 g | Candát obecný |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Feferony |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 440,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citrony, Feferony, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na 1 lžíci oleje zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, spařená, oloupaná, nadrobno narkájená rajčata, nasekaný česnek, feferonku a koření. Vše chvíli podusíme, přilijeme víno a dusíme ještě 20 minut. Podle potřeby přilijeme trochu vody. |
2 | Hotovou omáčku přecedíme a zeleninu prolisujeme. |
3 | Omyté a osušené porce candáta osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi na oleji. |
4 | Opečené porce upravíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme s dílkem omytého citronu. |