Štika na paprice a cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika na paprice a cibuli
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 46158 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
80 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
600 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 44,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika na paprice a cibuli postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce štiky osolíme, poprášíme mletou paprikou a pokapeme octem. Necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu. |
2 | Potom porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi na oleji. |
3 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova. Po osmažení zakapeme citronovou šťávou. |
4 | Opečené porce štiky upravíme na talíře, posypeme cibulí a přelijeme máslem. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb. |