Jednoduchý recept

Vafle s tuňákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46159
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

13 g Kypřicí prášek do pečiva
50 g Máslo čerstvé
4 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Příprava tuňáka
100 g Cibulka jarní
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
400 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 928kJ
14% Sacharidy 51 g
53% Tuky 40 g
8% Sodík 155 mg
61% Bílkoviny 35 g

Vafle s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Tuňáka vybereme z konzervy, nakrájíme na malé kousky, necháme okapat, vložíme do vhodné nádoby, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, podle chutě osolíme, opepříme, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávu, zamícháme a odložíme do ledničky.

2

Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, promícháme, přidáme sůl, teplé máslo, nasekanou petrželovou nať, vejce, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Misku s těstem přikryjeme, necháme 5 minut odpočinout.

3

Vaflovou formu dobře vymažeme olejem, rozehřejeme a naběračkou vlijeme dostatečné množství těsta. Vafli opečeme. V pečení pokračujeme, dokud máme těsto.

4

Hotové vafle pokládáme na talíře, přidáme připraveného tuňáka a podáváme.

Poznámka

Vafle s tuňákem podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept