Jednoduchý recept

Piškotová dobrůtka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 4616

Ingredience

225 g Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
600 ml Mléko polotučné
340 g Mouka polohrubá
5 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
500 g Rybíz černý
4 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
300 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,032 kcal
Kilojoule 4 320kJ
46% Sacharidy 165 g
44% Tuky 33 g
12% Sodík 242 mg
45% Bílkoviny 25 g

Piškotová dobrůtka postup přípravy receptu:

1

Cukr se žloutky a vodou šleháme, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a mléko, aby vznikla hustá kaše.

2

Vmícháme sníh z bílků.

3

Dle návodu uvaříme pudink.

4

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pudinkem a posypeme rybízem.

5

Pečeme při 180 stupních 30 minut.

6

Horký koláč potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept