Piškotová dobrůtka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotová dobrůtka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4616 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr skořicový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
600 ml | Mléko polotučné |
340 g | Mouka polohrubá |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
500 g | Rybíz černý |
4 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 158g |
---|---|
Cholesterol | 303,5mg |
Draslík | 983,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 226,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Pudinkový prášek - vanilkový, Rybíz černý, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotová dobrůtka postup přípravy receptu:
1 | Cukr se žloutky a vodou šleháme, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a mléko, aby vznikla hustá kaše. |
2 | Vmícháme sníh z bílků. |
3 | Dle návodu uvaříme pudink. |
4 | Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pudinkem a posypeme rybízem. |
5 | Pečeme při 180 stupních 30 minut. |
6 | Horký koláč potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. |