Jednoduchý recept

Tagliatelle se žampionovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46160
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 hrst Bazalka
800 g Cibule
400 g Créme fraiche
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
400 g Tagliatelle
1,5 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový
750 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,111 kcal
Kilojoule 4 650kJ
29% Sacharidy 105 g
86% Tuky 65 g
52% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Tagliatelle se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.

2

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme též na plátky.

3

Rozpálíme pánev. Slaninu nakrájíme na nudličky a vložíme na pánev, kde ji vyškvaříme. Ke slanině přidáme cibli a dosklovita osmahneme.

4

Poté přidáme žampiony a dusíme do úplného vyvaření tekutiny.

5

Na pánev k žampionům přidáme creme fraiche a vývar, promícháme a společně povaříme dalších 5 minut. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

6

Opláchneme bazalku, osušíme ji, otrháme lístky a pokrájíme je na nudličky. Takto připravenou bazalku vmícháme do omáčky těsně před podáváním.

7

Uvařené těstoviny upravíme na talíře. Podáváme přelité žampionovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept