Recept

Špagety s mrkví a cuketou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46162
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Avokádo
0,5 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Citrony
1 ks Cuketa
1 polévková lžíce Koňak Armaňak
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 010kJ
30% Sacharidy 108 g
258% Tuky 193 g
12% Sodík 244 mg
32% Bílkoviny 18 g

Špagety s mrkví a cuketou postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody al dente dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

2

Mrkev a cuketu omyjeme a očistíme a nakrájíme na nudličky.

3

Horkou vodou opláchneme citron, osušíme ho a škrabkou nakrouháme tenké plátky kůry. Oloupeme česnek a nakrájíme ho na kostičky. Bazalku opláchneme, osušíme, otrháme lístky a najemno nasekáme. Avokádo omyjeme, překrojíme napůl, vyjmeme pecku a vyškrábeme dužinu, kterou vidličkou rozmačkáme.

4

Připravíme si pánev, ve které rozpálíme olej a na něm zlehka osmahneme česnek. K česneku přidáme pokrájenou mrkev a asi po 2 minutách i cuketu. Zeleninu krátce podusíme, podlijeme koňakem a nakonec přidáme rozmačkanou dužinu avokáda. Vše dochutíme solí, pepřem a zjemníme zakysanou smetanou. K omáčce přidáme špagety a promícháme. Nahřejeme si talíře, na které těstoviny se zeleninovou omáčku upravíme a zdobené bazalkou a citronovou kůrou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept