Jednoduchý recept

Zapékaná hlavatka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46164
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
3 ks Cibule
600 g Hlavatka
150 ml Olej rostlinný
2 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 609kJ
3% Sacharidy 12 g
50% Tuky 38 g
20% Sodík 405 mg
3% Bílkoviny 2 g

Zapékaná hlavatka postup přípravy receptu:

1

V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, vmícháme nasekaný česnek, chilli koření a vše chvíli podusíme.

2

Očištěné a omyté porce hlavatky krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Urovnáme je do zapékací mísy a každou porci pokryjeme podušenou zeleninovou směsí.

3

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem asi 10 minut.

4

Můžeme podávat s vařenými bramborami, rýží, čerstvým chlebem nebo pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept