Zapékaná hlavatka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná hlavatka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 46164 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
3 ks | Cibule |
600 g | Hlavatka |
150 ml | Olej rostlinný |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 329,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hlavatka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná hlavatka postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, vmícháme nasekaný česnek, chilli koření a vše chvíli podusíme. |
2 | Očištěné a omyté porce hlavatky krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Urovnáme je do zapékací mísy a každou porci pokryjeme podušenou zeleninovou směsí. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem asi 10 minut. |
4 | Můžeme podávat s vařenými bramborami, rýží, čerstvým chlebem nebo pečivem. |