Broskvový předkrm se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový předkrm se šunkou
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46166 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Broskve |
6 dl | Bujón zeleninový |
4 ks | Rajčata |
4 ks | Ředkvička |
8 plátek | Šunka krůtí |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 613,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Rajčata, Ředkvička, Šunka krůtí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový předkrm se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Broskve omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. V hrnci přivedeme k varu 6 dl zeleninového bujónu s bílým vínem. Jakmile se začne vařit, snížíme teplotu na minimum, ponoříme do něj půlky broskví a plátky šunky. V horkém bujónu necháme broskve se šunkou přibližně 30 sekund, poté vše opatrně vyjmeme sítem, necháme okapat. |
2 | Broskve položíme rozkrojenou stranou na mísu, na každou poskládáme plátek šunky, polovinu dozdobíme ozdobně pokrájenými rajčaty do tvaru růžičky a druhou polovinu ozdobně nakrájenými ředkvičkami. Vše přichytíme párátkem a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme studené.