Candát zapékaný v sýrové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát zapékaný v sýrové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 46169 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Candát obecný |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
30 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Moravský bochník 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 151,6mg |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 9,1mg |
Vláknina | 596,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát zapékaný v sýrové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté, osušené porce candáta osolíme a povaříme v mléce doměkka. Opatrně vyjmeme. |
2 | Z másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji mlékem, ve kterém jsme vařili candáta. Povaříme dohladka, osolíme opepříme a do omáčky vmícháme hořčici a polovinu nastrouhaného sýru. |
3 | Porce ryby urovnáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. |
4 | Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem, aby sýr zrůžověl. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. |