Recept

Farfalle s cuketou a lilkem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46171

Ingredience

4 ks Cuketa
2 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Farfalle
1,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
28% Sacharidy 101 g
15% Tuky 11 g
11% Sodík 218 mg
32% Bílkoviny 18 g

Farfalle s cuketou a lilkem postup přípravy receptu:

1

Farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

2

Omyjeme cukety a lilky, konce odkrojíme a vyhodíme, ostatní nakrájíme na plátky o šířce přibližně 1/2 cm. Plátky posypeme solí a necháme 20 minut odležet.

3

Očistíme žampiony, nakrájíme je na tenko. Plátky cukety a lilků opláchneme pod tekoucí vodou od soli, opatrně je osušíme papírovou utěrkou.

4

Opláchneme petrželku, oddělíme silnější stonky, zbytek nasekáme na jemno. Oloupeme stroužky česneku a utřeme je.

5

Připravíme pánev, ve které rozpálíme olivový olej, přidáme česnek, petrželku, krátce je osmahneme. Vložíme plátky cuket, lilků a žampionů. Promícháme, krátce osmažíme, ochutíme oreganem, solí a pepřem. Za stálého míchání vše pozvolna vaříme na mírném ohni.

6

Zeleninovou směs znova dochutíme a spolu s uvařenými těstovinami vložíme do předem nahřáté mísy. Vše promícháme a podáváme s nastrouhaným Parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept