Recept

Penne se zeleným chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46174
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

0,3 ks Chilli paprička
500 g Chřest zelený
1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
0,5 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
50 g Šunka dušená
300 g Těstoviny Penne
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 009kJ
18% Sacharidy 66 g
22% Tuky 17 g
11% Sodík 210 mg
30% Bílkoviny 17 g

Penne se zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody al dente dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

2

Omyjeme chřest, spodní část oloupeme a nakrájíme na šikmé proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Šunku pokrájíme na nudličky.

3

Připravíme si velkou pánev, ve které rozpálíme máslo, přidáme cibuli a šunku a osmahneme. Na pánev přidáme chřest a sušenou chilli papričku, promícháme a vše osmažíme. Pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.

4

Na pánev k zelenině přidáme smetanu a rajčatový protlak, vše promícháme a trochu povaříme do zhoustnutí. Ve chvíli, kdy omáčka získá krémovou konzistenci, přidáme těstoviny, dochutíme solí a pepřem a vše opatrně promícháme. Znova krátce prohřejeme a posypeme pažitkou. Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a teplé podáváme.

Poznámka

Při přípravě tohoto pokrmu můžeme použít divoký chřest, ale také zelený. Ppokud máme k dispozici divoký chřest, spodní část odstraníme, u zeleného chřestu odkrojíme konce. Italský výraz "al dente" se používá úpravu surovin (hlavně těstovin či rýže), které jsou po uvaření sice měkké, ale zároveň jakoby nedovařené a uvnitř stále trošku tužší, takzvaně "na skus".

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept