Jahodová pěna s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová pěna s medem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46177 |
Kategorie: | Zmrzlina ovocná |
Ingredience
500 g | Jahody zahradní |
300 g | Mascarpone |
10 g | Máta |
40 ml | Med včelí |
200 ml | Voda pitná |
1 balení | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 210,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Máta, Med včelí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová pěna s medem postup přípravy receptu:
1 | Polovinu jahod se lžící medu rozmixujeme do hladka a přelijeme do mísy. Umixujeme druhou polovinu jahod se zbytkem medu a sýrem mascarpone, také přelijeme do mísy. Uvaříme sáček bezbarvé želatiny podle návodu na obalu a ještě teplou želatinu vmícháme do obou hmot v mísách. Jahody s medem nalijeme do kovových nebo jednorázových plastových misek a vložíme na 10 minut do mrazáku. Vyndáme a dolijeme misky jahodovo-sýrovou směsí, vrátíme do marazáku, necháme 4 hodiny mrazit. |
2 | Připravíme si hrnec s horkou vodou, každou misku do ní opatrně vnoříme a počítáme do pěti, nožem uvolníme okraj, misku přiklopíme talířkem, obsah vyklopíme. Ozdobíme půlkami jahod a snítkou máty. |
Poznámka
Servírujeme vychlazené.