Spaghettini s pistáciovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghettini s pistáciovým krémem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46178 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Brokolice |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Créme fraiche |
2 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Pistácie |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Spaghettini |
1,5 l | Voda pitná |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 879,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pistácie, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Créme fraiche, Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Spaghettini, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghettini s pistáciovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. |
2 | Brokolici očistíme, omyjeme, oddělíme jednotlivé růžičky. V hrnci necháme vařit osolenou vodu, do které růžičky vložíme a vaříme je na skus přibližně 5 minut. Poté brokolici scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej, šalotku na něm osmahneme. 1/4 brokolice nahrubo nasekáme, přidáme na pánev k šalotce. |
3 | K šalotce a brokolici přimícháme zeleninový vývar a Crème fraîche. Polovinu loupaných pistácií nameleme na jemno a přidáme do omáčky. Omáčku necháme krátce přejít varem, poté ji stáhneme ze sporáku a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme zbytek brokolice a polovinu kaparů, promícháme, prohřejeme. |
4 | Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a upravíme na talíře. Podáváme s pistáciemi, nasekanými nahrubo a ozdobené kapary. |
Poznámka
Servírujeme teplé.