Recept

Spaghettini s pistáciovým krémem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46178
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

500 g Brokolice
1 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Créme fraiche
2 polévková lžíce Kapary
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Pistácie
1 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Spaghettini
1,5 l Voda pitná
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 253kJ
28% Sacharidy 103 g
42% Tuky 31 g
36% Sodík 726 mg
46% Bílkoviny 26 g

Spaghettini s pistáciovým krémem postup přípravy receptu:

1

Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.

2

Brokolici očistíme, omyjeme, oddělíme jednotlivé růžičky. V hrnci necháme vařit osolenou vodu, do které růžičky vložíme a vaříme je na skus přibližně 5 minut. Poté brokolici scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej, šalotku na něm osmahneme. 1/4 brokolice nahrubo nasekáme, přidáme na pánev k šalotce.

3

K šalotce a brokolici přimícháme zeleninový vývar a Crème fraîche. Polovinu loupaných pistácií nameleme na jemno a přidáme do omáčky. Omáčku necháme krátce přejít varem, poté ji stáhneme ze sporáku a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme zbytek brokolice a polovinu kaparů, promícháme, prohřejeme.

4

Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a upravíme na talíře. Podáváme s pistáciemi, nasekanými nahrubo a ozdobené kapary.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept