Jednoduchý recept

Vafle s cibulí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46179
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

300 g Cibule červená
60 g Cukr třtinový
300 g Hrušky
13 g Kypřicí prášek do pečiva
40 g Máslo čerstvé
4 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 dl Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 254kJ
27% Sacharidy 97 g
51% Tuky 38 g
3% Sodík 66 mg
25% Bílkoviny 14 g

Vafle s cibulí postup přípravy receptu:

1

Máslo v malé skleněné misce roztopíme v mikrovlnné troubě, potom necháme vychladnout. Cibuli spolu s hruškami oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Hrušky odložíme do dalšího použití stranou a cibuli v pánvi se dvěma lžícemi rozpáleného oleje a cukrem za občasného míchání opékáme přibližně 20 minut, do měkka a do zlatova. K cibuli přidáme připravené hrušky, zalijeme pomerančovou šťávou a směs zahříváme dalších 15 minut. Odstavíme, necháme vychladnout.

2

Hladkou mouku a kypřicí prášek vsypeme do vhodné nádoby, přilijeme rozpuštěné máslo, vlijeme mléko, podle vlastní chuti osolíme, těsto šleháme na středně hustou a hladkou hmotu, kterou necháme 5 minut odpočinout.

3

Vaflovou formu mírně potřeme olejem, zahřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a vafli opékáme do růžova. Pečení opakujeme, dokud nedojde vaflové těsto.

4

Hotové vafle rozdělíme podle porci na talíře, posypeme připravenou cibulovou směsi a podáváme.

Poznámka

Vafle podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept