Vafle s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s cibulí
Vafle s cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46179 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Cibule červená |
60 g | Cukr třtinový |
300 g | Hrušky |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 dl | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 489,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 10,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 632,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hrušky, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Máslo v malé skleněné misce roztopíme v mikrovlnné troubě, potom necháme vychladnout. Cibuli spolu s hruškami oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Hrušky odložíme do dalšího použití stranou a cibuli v pánvi se dvěma lžícemi rozpáleného oleje a cukrem za občasného míchání opékáme přibližně 20 minut, do měkka a do zlatova. K cibuli přidáme připravené hrušky, zalijeme pomerančovou šťávou a směs zahříváme dalších 15 minut. Odstavíme, necháme vychladnout. |
2 | Hladkou mouku a kypřicí prášek vsypeme do vhodné nádoby, přilijeme rozpuštěné máslo, vlijeme mléko, podle vlastní chuti osolíme, těsto šleháme na středně hustou a hladkou hmotu, kterou necháme 5 minut odpočinout. |
3 | Vaflovou formu mírně potřeme olejem, zahřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a vafli opékáme do růžova. Pečení opakujeme, dokud nedojde vaflové těsto. |
4 | Hotové vafle rozdělíme podle porci na talíře, posypeme připravenou cibulovou směsi a podáváme. |
Poznámka
Vafle podáváme jako studený předkrm.