Vejce opékaná v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce opékaná v těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 4618 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kečup |
70 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 634,4mg |
Draslík | 194,3mg |
Vláknina | 189,0mg |
Vitamín A | 706,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce opékaná v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Ze dvou vajec, mouky a lžičky másla uděláme těstíčko. |
2 | Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a obalíme v těstíčku. |
3 | Osmažíme na másle ze všech stran, vyjmeme a znovu obalíme v těstíčku, takto opakujeme čtyřikrát. |
4 | Hotová vejce rozřízneme podélně, ozdobíme kečupem a podáváme se zeleninou. |