Recept

Kotlety plněné zelnou směsí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 46181
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 špetka Kmín celý
400 ml Masový vývar
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
600 g Vepřové kotlety
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 374kJ
4% Sacharidy 13 g
54% Tuky 40 g
37% Sodík 743 mg
65% Bílkoviny 37 g

Kotlety plněné zelnou směsí postup přípravy receptu:

1

Jednu cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vmícháme do připraveného zelí, dále k němu přidáme kávovou lžičku kmínu a cukru, špetku soli, špetku pepře a ještě dvě polévkové lžíce oleje. Zelnou směs pečlivé promícháme, aby se spojila s kořením.

2

Nachystané vepřové kotlety opatrně podélně rozřízneme až ke kosti. Vytvoříme tak uvnitř masa kapsu, do které vsuneme plátek slaniny. Pak vkládáme zelnou směs, až se kapsa zaplní. Vytvořenou kapsu buď spíchneme párátkem, nebo sepneme tenčí špízovou jehlou, aby obsah nevypadával. Vložíme na připravenou hlubší pánev, do níž přidáme sádlo. Vepřové kotlety upečeme po obou stranách. Pak je zlehka posypeme sladkou paprikou a odložíme při pokojové teplotě.

3

Zbylou cibuli a stroužky česneku oloupeme. Cibuli poté nasekáme na drobné kousky a česnek pokrájíme na tenké plátky. Na zbytku sádla obojí necháme orestovat ve vyšší silnější pánvi. Pak posypeme pepřem a paprikou a přidáme kmín. Zesklovatělou kořeněnou cibuli a česnek zalijeme masovým vývarem. Připravený základ s cibulí přelijeme do pekáče a vložíme do něj již opečené kotlety.

4

Troubu předehřejeme na 160 °C. Pekáč vložíme do trouby a zakryjeme poklicí. Pečeme 30 minut při teplotě 160° C. Potom odkryjeme poklici a snížíme teplotu na 90 °C. Pečeme ještě 20 minut.

5

Hotovou vepřovou pečínku vyndáme z pekáče a šťávu z masa procedíme přes sítko.

Poznámka

Jako přílohu zvolíme bramborové knedlíky, které sypeme smaženou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept