Pikantní makarony s italskými bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní makarony s italskými bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46182 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
4 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Hroznová šťáva |
2 polévková lžíce | Italské bylinky |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Olej chilli |
1 špetka | Pepř cayenský |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
3 polévková lžíce | Smetana zakysaná 14% |
450 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 597,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Cibule, Ocet jablečný, Olej arašídový (podzemnicový), Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej chilli, Smetana zakysaná 14%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hroznová šťáva, Italské bylinky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní makarony s italskými bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Chilli papričku omyjeme, překrojíme napůl a zbavíme jader. Opláchneme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Makarony uvaříme na skus ve vodě s půl lžičkou soli. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. |
3 | Oloupeme česnek a cibuli a obojí nakrájíme nadrobno. Italské bylinky opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Na větší pánvi rozpálíme arašídový a chilli olej. Přidáme bylinky, cibuli, česnek a chilli papričku a smažíme do té doby, než cibule zesklovatí. Poté přidáme rajčata i se šťávou a dochutíme zbylou solí a cayenským pepřem. |
4 | Na pánev přilijeme zeleninový vývar, hroznovou šťávu a jablečný ocet. Vše promícháme, přidáme kapary a na mírném ohni podusíme asi 10 minut. |
5 | Na závěr omáčku zjemníme kysanou smetanou a podle chuti dochutíme chilli omáčkou. Uvařené makarony upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
K italským bylinkám patří např. rozmarýn, šalvěj, bazalka apod.