Jednoduchý recept

Zeleninová pochoutka z Baleár

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 46183
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Brambory
3 stroužek Česnek
1 ks Cuketa
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
2 ks Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 91 kcal
Kilojoule 379kJ
4% Sacharidy 14 g
6% Tuky 5 g
0% Sodík 9 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zeleninová pochoutka z Baleár postup přípravy receptu:

1

Zeleninu omyjeme. Lilek nakrájíme na tenké plátky, žlutou i červenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké proužky, rajčata rozkrájíme na tenké lodičky, cuketu na plátky. Také oloupané stroužky česneku krájíme na plátky. Brambory oloupeme a také pokrájíme na tenčí plátky.

2

Přichystáme vyšší silnostěnnou pánev, do které vlijeme dvě lžíce olivového oleje a restujeme zeleninu. Nejprve na olej vložíme pokrájené brambory, jakmile plátky začnou zlátnout, přidáme paprikové proužky, až i ty změknou, vložíme lilek, cuketu a česnek. Úplně nakonec do restované zeleninové směsi přidáme rajčata. Podle chuti osolíme. Můžeme podávat před hlavním jídlem jako zeleninový předkrm nebo jako lehké jídlo bez masa, doplněné vhodným pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept