Recept

Pappardelle s chřestem a malinovým octem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46184

Ingredience

1,5 kg Chřest zelený
2 polévková lžíce Citronová kůra
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Kerblík
5 polévková lžíce Ocet malinový
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Pappardelle
1,5 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový
2 špetka Šafrán
5 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 013kJ
35% Sacharidy 128 g
18% Tuky 14 g
70% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 30 g

Pappardelle s chřestem a malinovým octem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme chřest, spodní třetinu oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. V hrnci ohřejeme zeleninový vývar, chřest v něm přibližně 8 minut povaříme.

2

Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a udržujeme horké. Ve sklenici smícháme malinový ocet s 5 - 6 lžícemi chřestového vývaru, hořčicí, citronovou kůrou a bylinkami (kerblíkem a pažitkou). Směs osolíme, opepříme, přidáme cukr. Šalotku očistíme, nadrobno nakrájíme, přidáme k marinádě.

3

Marinádu uložíme do tepla. Smícháme vlákna šafránu s olejem, vmícháme do horkých těstovin.

4

Stonky chřestu rozpůlíme. Pappardelle upravíme na talíře, přidáme chřest a zakapeme marinádou. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept