Recept

Zapečené Rigatoni s parmskou šunkou a rukolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46188

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rukola
250 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Gorgonzola
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
200 g Těstoviny Rigatoni
3 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
150 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 543kJ
10% Sacharidy 35 g
37% Tuky 28 g
49% Sodík 979 mg
47% Bílkoviny 27 g

Zapečené Rigatoni s parmskou šunkou a rukolou postup přípravy receptu:

1

Rigatoni uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Přes cedník scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Šunku nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, rozkrojíme napůl a pokrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej a do zlatova osmahneme na něm cibuli. K cibuli přidáme šunku, česnek, promícháme. Pánev odstavíme z plotny.

3

Předehřejem troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC, rozdrobíme gorgonzolu, promícháme ji s vejci a smetanou. Směs dochutíme solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a dohladka utřeme.

4

Zapékací formu vymažeme máslem. Uvařené rigatoni smícháme se šunkou a vložíme do zapékací formy. Těstoviny přelijeme směsí sýra a smetany, vložíme do trouby a zapékáme přibližně 30 minut.

5

Opláchneme rukolu, necháme okapat a lístky natrháme na větší kousky. Na teflonové pánvi bez oleje opražíme piniová jádra.

6

Po uplynutí doby těstoviny vyjmeme z trouby, posypeme je rukolou, tenkými plátky Parmezánu a piniovými jádry. Naporcujeme na talíře, ještě teplé podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept