Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 46189
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
5 krajíc Chléb toastový
3 kávová lžička Cukr krupice
100 g Džem rakytníkový
200 g Játra vepřová
50 ml Martell cognac
1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sádlo syrové
5 ks Šalotka
50 ml Sherry brandy
100 ml Smetana ke šlehání 30%
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,287 kcal
Kilojoule 5 385kJ
23% Sacharidy 81 g
108% Tuky 81 g
24% Sodík 488 mg
62% Bílkoviny 35 g

Selská paštika postup přípravy receptu:

1

Vepřová játra a vepřový bok dvakrát pomeleme. Pak pomleté maso vložíme do kuchyňského robotu a přidáme k nim smetanu ke šlehání a vejce. Rozmixujeme. Masovou směs potom osolíme a opepříme a nasypeme k ní sušené mléko. Přidáme ještě sherry a koňak. Vložíme na drobné kostičky nakrájené sádlo a vše znovu dobře v robotu promixujeme.

2

Přichystáme si zavařovací sklenici, do které vložíme polévkovou lžíci vyškvařeného sádla. Sklenici po lžících plníme masovou směsí. Na povrch masové směsi potom vložíme ještě lžíci sádla. Pak sklenici dobře uzavřeme. Připravíme si zavařovací hrnec, ve kterém sklenice s vyrobenou směsí sterilujeme při teplotě 75°C celkem jeden a půl hodiny.

3

Necháme paštiku sterilovat a během sterilizace si necháme zkaramelizovat šalotku. Přichystáme si menší pánev, do níž vložíme 3 lžíce slunečnicového oleje a přidáme 3 lžičky cukru. Vhodíme na hrubší kousky nasekanou šalotku a počkáme, až cukr zkaramelizuje a šalotka změkne.

4

Topinky opečeme a hotové zlehka potřeme prolisovaným česnekem. Podáváme je jako přílohu k paštice. Pro zpestření chuti servírujeme paštiku s rakytníkovým džemem a karamelizovanou šalotkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept