Jednoduchý recept

Vejce s řeřichovou majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 46190
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Hellmann's Majonéza originál
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Meduňka
12 ks Olivy nakládané
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Řeřicha
3 špetka Sůl mořská
12 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 973 kcal
Kilojoule 4 073kJ
5% Sacharidy 19 g
135% Tuky 101 g
354% Sodík 7 g
47% Bílkoviny 27 g

Vejce s řeřichovou majonézou postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní čerstvá vejce a vaříme je 9-10 minut natvrdo.

2

Mezitím omyjeme snítky bylinek: řeřichu, petrželku, meduňku, kopr. Řeřichu nakrájíme nadrobno. Z ostatních bylinek otrháme drobné lístky a odložíme je na ozdobu. Zelené olivy s papričkou rozkrájíme na poloviny.

3

Uvařená vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Poloviny bílků poklademe na mísu. Žloutky vyjmeme, dáme do misky a vyšleháme je dohladka s majonézou Hellmans, mořskou solí, citronovou šťávou a bílým pepřem.

4

Do vyšlehané majonézy zamícháme řeřichu, dáme ji do cukrářského sáčku a směsí ozdobně naplníme půlky vajec. Ozdobíme je snítkami bylinek, olivami a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept