Vejce s řeřichovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s řeřichovou majonézou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46190 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
100 g | Hellmann's Majonéza originál |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Meduňka |
12 ks | Olivy nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Řeřicha |
3 špetka | Sůl mořská |
12 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 736,0mg |
Draslík | 434,0mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 963,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 17,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Olivy nakládané, Pepř bílý, Řeřicha, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hellmann's Majonéza originál, Meduňka, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s řeřichovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní čerstvá vejce a vaříme je 9-10 minut natvrdo. |
2 | Mezitím omyjeme snítky bylinek: řeřichu, petrželku, meduňku, kopr. Řeřichu nakrájíme nadrobno. Z ostatních bylinek otrháme drobné lístky a odložíme je na ozdobu. Zelené olivy s papričkou rozkrájíme na poloviny. |
3 | Uvařená vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Poloviny bílků poklademe na mísu. Žloutky vyjmeme, dáme do misky a vyšleháme je dohladka s majonézou Hellmans, mořskou solí, citronovou šťávou a bílým pepřem. |
4 | Do vyšlehané majonézy zamícháme řeřichu, dáme ji do cukrářského sáčku a směsí ozdobně naplníme půlky vajec. Ozdobíme je snítkami bylinek, olivami a servírujeme. |