Roláda z matjesů na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z matjesů na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46195 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
8 ks | Matjesy - filet |
1 polévková lžíce | Med včelí |
4 ks | Nové koření celé |
0,1 l | Ocet vinný červený |
8 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,2 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 227,0mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hořčičné semínko, Med včelí, Nové koření celé, Ocet vinný červený, Okurky nakládané, Pepř bílý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Matjesy - filet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z matjesů na víně postup přípravy receptu:
1 | Rozpůlíme podélně matjesy a malé okurky. Do každého matjesa zabalíme okurku a upevníme párátkem. Do pekáče dáme závitky vedle sebe. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky a rozdělíme ji na závitky. |
2 | Do hrnce dáme sůl, pepř, hořčičná semínka, přidáme bobkový list, nové koření, ocet, červené víno a med. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Nakonec necháme vývar stát 10 minut, přelijeme jím závitky a nádobu zakryjeme víkem. |
3 | Dáme chladit do lednice na 12 hodin. Poté podáváme. |