Moravské uzené na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravské uzené na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 462 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
2 g | Divoké koření celé |
750 g | Moravské uzené maso |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
1000 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 189,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 620,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Moravské uzené na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a usmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme ji hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, osolíme a vaříme s divokým kořením. |
2 | Před koncem varu přidáme kyselou smetanu a povaříme. |
3 | Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně rozpustit. |
4 | Moravské uzené opláchneme a nakrájíme na plátky, vložíme na rozpuštěnou slaninu, prohřejeme a na maso přecedíme omáčku přes hustý cedník. |
5 | Nakonec podle chuti dosolíme a krátce podusíme. |