Recept

Moravské uzené na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 462
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
2 g Divoké koření celé
750 g Moravské uzené maso
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Slanina vepřová
30 g Sůl
150 g Tuk
1 l Voda pitná
1000 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 643kJ
3% Sacharidy 12 g
69% Tuky 52 g
68% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Moravské uzené na smetaně postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a usmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme ji hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, osolíme a vaříme s divokým kořením.

2

Před koncem varu přidáme kyselou smetanu a povaříme.

3

Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně rozpustit.

4

Moravské uzené opláchneme a nakrájíme na plátky, vložíme na rozpuštěnou slaninu, prohřejeme a na maso přecedíme omáčku přes hustý cedník.

5

Nakonec podle chuti dosolíme a krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept