Jednoduchý recept

Roláda z mořské tresky a lososa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46202
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

0,5 ks Citrony
100 g Cuketa
600 g Filé z aljašské tresky
200 g Losos - filety
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
3 ks Šalotka
250 g Smetana 33% (šlehačka)
250 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
4% Sacharidy 14 g
24% Tuky 18 g
8% Sodík 151 mg
41% Bílkoviny 23 g

Roláda z mořské tresky a lososa postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nasekáme šalotky. Máslo rozpustíme v pánvi a osmahneme šalotky. Nastrouháme cuketu a podusíme ji se šalotkou 8 minut.

2

Na kousky nakrájíme filé z tresky, pokapeme citronovou šťávou a s cuketovou směsí umixujeme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.

3

Dotuha vyšleháme šlehačku a vmícháme ji se žloutky do rybí hmoty.

4

Opereme špenát, vložíme na chvilinku do vařící vody, ochladíme a necháme okapat. Navlhčíme utěrku a rozprostřeme na ni špenát, aby se listy překrývaly.

5

Na dvoucentimetrové kousky nakrájíme lososa a rozložíme na špenát. Na jedné straně nadzdvihneme utěrku a jednu polovinu špenátu přeložíme přes druhou. Ryba bude ve špenátu zabalená.

6

Na 80 stupňů předehřejeme troubu, formu na paštiku vyložíme alobalem a vymažeme tukem. Vložíme polovinu rybí hmoty, na ni uložíme špenátovou rolku, pokryjeme zbytkem rybí hmoty.

7

Uzavřeme formu alobalem a vložíme do trouby. Přelijeme horkou vodou a hodinu vaříme. V polovině pečící doby sundáme fólii.

8

Formu necháme 4 hodiny chladnout a poté vyklopíme.

9

Roládu nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Z citronu použijeme šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept