Jednoduchý recept

Pečený cejn se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46203
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
500 g Brambory vařené ve slupce
600 g Cejn velký
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 471kJ
8% Sacharidy 30 g
51% Tuky 38 g
38% Sodík 759 mg
63% Bílkoviny 35 g

Pečený cejn se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté porce cejna na hřbetní straně nařízneme a do zářezů vsuneme kousky slaniny. Maso osolíme, posypeme mletou paprikou a necháme chvíli odpočinout.

2

Pekáček vymažeme částí másla a urovnáme do něj oloupané, na silnější plátky nakrájené brambory. Na brambory rozložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, omytá, na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Vše osolíme a navrch položíme porce cejna. Poklademe vločkami másla a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 mint.

3

Potom pokrm zalijeme rozmíchanou smetanou a pečeme dalších 10 minut.

4

Můžeme podávat se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept