Jednoduchý recept

Úhoř dušený s čerstvými bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 46204

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Libeček
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Máta
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno bílé
800 g Úhoř říční
1 kávová lžička Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 407kJ
3% Sacharidy 11 g
61% Tuky 45 g
11% Sodík 212 mg
43% Bílkoviny 24 g

Úhoř dušený s čerstvými bylinkami postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté a osušené porce úhoře osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Přidáme omyté, nasekané bylinky, máslo a dusíme asi 10 minut.

2

Potom úhoře zalijeme vínem a vodou tak, aby porce byly pod hladinou. Podusíme ještě 10 minut a potom měkké maso vyjmeme.

3

Do procezeného vývaru vmícháme citronovou šťávu a žloutky. Mícháme do zhoustnutí omáčky.

4

Porce úhoře přelijeme omáčkou a necháme vychladnout. Podáváme obložené omytými rajčaty a nakrájenou salátovou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept