Úhoř dušený s čerstvými bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř dušený s čerstvými bylinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 46204 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Libeček |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Šťovík |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Úhoř říční |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 320,1mg |
Draslík | 516,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kerblík, Máta, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šťovík, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř dušený s čerstvými bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, omyté a osušené porce úhoře osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Přidáme omyté, nasekané bylinky, máslo a dusíme asi 10 minut. |
2 | Potom úhoře zalijeme vínem a vodou tak, aby porce byly pod hladinou. Podusíme ještě 10 minut a potom měkké maso vyjmeme. |
3 | Do procezeného vývaru vmícháme citronovou šťávu a žloutky. Mícháme do zhoustnutí omáčky. |
4 | Porce úhoře přelijeme omáčkou a necháme vychladnout. Podáváme obložené omytými rajčaty a nakrájenou salátovou okurkou. |