Pizzová placka s ančovičkovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizzová placka s ančovičkovým pestem
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46206 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
1 polévková lžíce | Ančovičky konzervované |
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
3 g | Sůl |
500 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 972,5mg |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 211,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 338,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizzová placka s ančovičkovým pestem postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme prolisovaný česnek, bazalku, ančovičky, sůl a umixujeme dohladka. Za chodu přiléváme olej, až vznikne kašovitá konzistence. |
2 | Těsto na pizzu rozválíme, napěchujeme do formy a opatrně vyklopíme, potřeme olejem a grilujeme dokřupava z obou stran. Ještě horké potřeme pestem a posypeme nasekaným rozmarýnem. |