Sýrové řezy pro gurmány - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové řezy pro gurmány
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46207 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
12 plátek | Chléb toastový |
5 polévková lžíce | Džem jahodový |
3 polévková lžíce | Fenykl čerstvý |
8 ks | Jahody zahradní |
3 polévková lžíce | Řeřicha |
4 plátek | Sýr Čedar |
4 plátek | Sýr Eidam cihla 40% |
krém | |
---|---|
4 polévková lžíce | Hellmann's Majonéza originál |
2 špetka | Pepř citronový |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Almette |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 343,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Fenykl čerstvý, Jahody zahradní, Řeřicha, Sýr Čedar, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Sýr Eidam cihla 40%, Hellmann's Majonéza originál, Pepř citronový, Sýr Almette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové řezy pro gurmány postup přípravy receptu:
1 | Větší jahody i se zeleným okvětím omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Nať z čerstvého fenyklu a řeřichu omyjeme. Nať fenyklu pokrájíme a řeřichu jen natrháme. |
2 | Připravíme lehký krém: do misky dáme majonézu Hellmans, smetanový sýr Almette, 2 špetky soli, citrónový pepř a vše vyšleháme. |
3 | Z 12 plátků toastového chleba odřežeme kůrku. 4 plátky potřeme 1/2 krému. Na každý plátek položíme plátek sýru (Eidam), potřeme je polovinou jahodového džemu, posypeme řeřichou a zakryjeme dalšími plátky sýru (Čedar). |
4 | Takto připravené plátky chleba zakryjeme dalšími plátky chleba a postup zopakujeme. Jen místo řeřichy použijeme fenyklovou nať. |
5 | Každý sendvič rozkrájíme na 4 stejné díly, každý ozdobíme polovinou jahody, propíchneme párátkem a servírujeme. |