Jednoduchý recept

Sýrové řezy pro gurmány

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46207
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

12 plátek Chléb toastový
5 polévková lžíce Džem jahodový
3 polévková lžíce Fenykl čerstvý
8 ks Jahody zahradní
3 polévková lžíce Řeřicha
4 plátek Sýr Čedar
4 plátek Sýr Eidam cihla 40%
krém
4 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
2 špetka Pepř citronový
2 špetka Sůl
100 g Sýr Almette

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 316kJ
24% Sacharidy 85 g
26% Tuky 19 g
45% Sodík 896 mg
33% Bílkoviny 18 g

Sýrové řezy pro gurmány postup přípravy receptu:

1

Větší jahody i se zeleným okvětím omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Nať z čerstvého fenyklu a řeřichu omyjeme. Nať fenyklu pokrájíme a řeřichu jen natrháme.

2

Připravíme lehký krém: do misky dáme majonézu Hellmans, smetanový sýr Almette, 2 špetky soli, citrónový pepř a vše vyšleháme.

3

Z 12 plátků toastového chleba odřežeme kůrku. 4 plátky potřeme 1/2 krému. Na každý plátek položíme plátek sýru (Eidam), potřeme je polovinou jahodového džemu, posypeme řeřichou a zakryjeme dalšími plátky sýru (Čedar).

4

Takto připravené plátky chleba zakryjeme dalšími plátky chleba a postup zopakujeme. Jen místo řeřichy použijeme fenyklovou nať.

5

Každý sendvič rozkrájíme na 4 stejné díly, každý ozdobíme polovinou jahody, propíchneme párátkem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept