Maďarský hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský hrnec
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46210 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
3 ks | Cibule |
300 g | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
350 g | Pstruh |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Treska aljašská |
0,1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 133,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,9mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Losos uzený, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pstruh, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Maďarský hrnec postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso nakrájíme na kostky. Cibuli a brambory oloupeme, brambory rozkrájíme na kostky, cibuli nasekáme najemno. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, odstraníme jadérka a stopky a nasekáme je. |
2 | Rozehřejeme ve velkém hrnci olej, osmahneme cibuli, přidáme brambory a smažíme 10 minut. Přidáme mletou papriku a rajčata. Do hrnce přidáme rybí základ, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Přidáme rybí hlavy a pod pokličkou vaříme 30 minut. Poté hlavy vyjmeme a odstraníme. |
3 | Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Do vývaru přidáme rybí kostky s paprikovými nudličkami a pod pokličkou vaříme 10 minut. |
4 | Do každého talíře dáme plátek chleba a dolijeme polévkou. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Brambory musí být uvařené.