Jednoduchý recept

Polévka ze směsi ryb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46212

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
3 polévková lžíce Kopr čerstvý
350 g Mořský jazyk
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pepř bílý
300 g Platýz - filety
1 ks Pórek
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
350 g Treska skvrnitá
3 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 665kJ
7% Sacharidy 24 g
155% Tuky 116 g
22% Sodík 440 mg
97% Bílkoviny 54 g

Polévka ze směsi ryb postup přípravy receptu:

1

Vykostíme a stáhneme ryby. Omyjeme je a nakrájíme na kostky. Očistíme mrkev a celer, oloupeme cibuli. Pórek podélně rozpůlíme a opereme. Polovinu zeleniny nasekáme, druhou nakrájíme na jemné kousky.

2

Do hrnce s rybím odpadem vložíme nasekanou zeleninu, bobkový list a pepř. Podlijeme bílým vínem a vaříme 10 minut, poté přilijeme 0,75l vody a vaříme 15 minut.

3

Přes síto přecedíme vývar a nalijeme zpět do hrnce. Vložíme kousky ryb a nakrájenou zeleninu najemno. Necháme odležet 5 minut, poté rozkvedláme žloutky se smetanou a vložíme do polévky. Již nevaříme, ale necháme zhoustnout. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.

4

Kopr nasekáme a posypeme jím polévku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept