Polévka ze směsi ryb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze směsi ryb
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46212 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
350 g | Mořský jazyk |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pepř bílý |
300 g | Platýz - filety |
1 ks | Pórek |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Treska skvrnitá |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,3 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 474,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Platýz - filety, Sůl, Treska skvrnitá, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Mrkev kořen, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze směsi ryb postup přípravy receptu:
1 | Vykostíme a stáhneme ryby. Omyjeme je a nakrájíme na kostky. Očistíme mrkev a celer, oloupeme cibuli. Pórek podélně rozpůlíme a opereme. Polovinu zeleniny nasekáme, druhou nakrájíme na jemné kousky. |
2 | Do hrnce s rybím odpadem vložíme nasekanou zeleninu, bobkový list a pepř. Podlijeme bílým vínem a vaříme 10 minut, poté přilijeme 0,75l vody a vaříme 15 minut. |
3 | Přes síto přecedíme vývar a nalijeme zpět do hrnce. Vložíme kousky ryb a nakrájenou zeleninu najemno. Necháme odležet 5 minut, poté rozkvedláme žloutky se smetanou a vložíme do polévky. Již nevaříme, ale necháme zhoustnout. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu. |
4 | Kopr nasekáme a posypeme jím polévku. |