Pochoutka z mušlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pochoutka z mušlí
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46217 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 kg | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata Cherry |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián sušený |
0,3 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mušle slávky, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pochoutka z mušlí postup přípravy receptu:
1 | Pod studenou tekoucí vodou očistíme kartáčkem mušle. Otevřené mušle vyhodíme. Oloupeme a nasekáme cibuli. Osmahneme ji v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme prolisovaný česnek, tymián, podlijeme bílým vínem a 0,25l vody a přivedeme do varu. Přidáme mušle a pod pokličkou vaříme, dokud se neotevřou, cca 10 minut. |
2 | Z ulit vyndáme maso a dáme ho stranou. Vývar z mušlí přecedíme přes síto do hrnce a necháme z něj vyvařit třetinu. |
3 | Vroucí vodou přelijeme rajčata a oloupeme je. Rozkrájíme je na kostky a odstraníme stopky. Povaříme rajčata ve vývaru 5 minut. |
4 | Fenykl očistíme, omyjeme a odřízneme z něj zelenou nať. Hlízy nakrájíme na malé kostky, dáme je do vývaru a podusíme 5 minut. Fenyklovou nať posekáme. |
5 | Osolíme a opepříme vývar, vhodíme do něj slávky a ohříváme 2 minuty. |
6 | Pochoutku posypeme nasekanou fenyklovou natí a ihned podáváme. |