Zeleninová treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová treska
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 46218 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filé z aljašské tresky |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 511,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Olej kukuřičný, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová treska postup přípravy receptu:
1 | Podélně rozkrojíme pórek, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme a nasekáme cibuli. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, rozpůlíme, odstraníme jadérka a stopky a dužinu nakrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, mrkev a pórek 10 minut. Přidáme rajčata, sůl, pepř a uvedeme do varu. |
3 | Na malé kousky nakrájíme rybu, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Olej rozehřejeme v pánvi a rybu pečeme 3 minuty z obou stran. Posypeme ji mletou paprikou a vmícháme do zeleniny. |
4 | Hotový pokrm posypeme petrželkou. |