Mini věnečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mini věnečky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4622 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
175 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 ml | Olej stolní |
3 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vanilkový lusk |
6 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 495,3mg |
Draslík | 125,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Olej stolní, Pudinkový prášek - vanilkový, Rum, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mini věnečky postup přípravy receptu:
1 | Vodu a olej necháme přejít varem a vmícháme mouku. |
2 | 6 vajec a sůl vmícháme do vychladlé směsi. |
3 | Z těsta nastříkáme na plech věnečky. |
4 | Pečeme 10 minut při 250 stupních. |
5 | Vychladlé věnečky plníme krémem - uvaříme mléko a pudink na kaši, přidáme dřeň z vanilkového lusku a necháme zchladnout. |
6 | Utřeme cukr a tuk, vmícháme zchladlou kaši a dochutíme rumem. |
Opravdu dobré:-) Sice se neuvádí velikost mini věnečků, ale já myslím, že ty moje malé jsou:-)Hlavně jsou výborné, když je nakonec sem tam postříkané bílou polevou z moučkového cukru a citrónové šťávy.