Jednoduchý recept

Cibule ve smetanové omáčce

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 46222

Ingredience

800 g Cibule
80 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná
Na jíšku
50 g Mouka pšeničná hladká
70 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 228kJ
9% Sacharidy 32 g
92% Tuky 69 g
6% Sodík 117 mg
15% Bílkoviny 8 g

Cibule ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na silné nudličky, žloutky rozšleháme, petrželovou nať nasekáme najemno.

2

Cibuli spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a osmažíme dorůžova na másle.

3

V rendlíku připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Do jíšky zašleháme smetanu a alespoň 15 minut vaříme za častého míchání na mírném plameni. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, přidáme cibuli, osolíme, opepříme, zašleháme žloutky a necháme prohřát. Nevaříme, aby se nám žloutky nesrazily.

4

Před podáváním zdobíme posekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept