Srnčí steaky s pivní zabaione - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí steaky s pivní zabaione
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 46224 |
Ingredience
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
2 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,1 l | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
6 plátek | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Skořice mletá |
600 g | Srnčí maso |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 321,4mg |
Draslík | 607,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Pomeranče, Pomerančová šťáva, Skořice mletá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 12% 4,0% obj., Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí steaky s pivní zabaione postup přípravy receptu:
1 | Steaky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a prudce v něm opečeme steaky (po každé straně asi minutu), zmírníme teplotu a dále opékáme po každé straně 3-4 minuty do zhnědnutí. Maso vyndáme z pánve, zabalíme do alobalu a uložíme na teplé místo. |
2 | V kovové míse rozkvedláme žloutky a celé vejce. Pak mísu vložíme do teplé vodní lázně a vaječnou směs ušleháme elektrickým šlehačem s metličkami. |
3 | Za stálého míchání postupně přiléváme pivo, omáčku umícháme do krémové konzistence a nakonec ochutíme pomerančovou šťávou a skořicí. |
4 | Steaky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s plátky pomeranče a bílým chlebem. |
Poznámka
Přepuštěné máslo - Bylinkové máslo = Máslo Ghee