Jelení medailonky s ovocnou smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení medailonky s ovocnou smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 46226 |
Ingredience
640 g | Jelení maso |
2 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
1 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
1 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
50 g | Máslo čerstvé |
400 g | Nudle domácí |
3 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
3 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Gorgonzola |
100 ml | Víno portské |
200 g | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 183,5mg |
Draslík | 556,9mg |
Vláknina | 119,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jelení maso, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Koňak Armaňak, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Nudle domácí, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Gorgonzola, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení medailonky s ovocnou smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nudle vaříme podle návodu na obalu na skus, slijeme, necháme okapat a dáme na teplé místo. |
2 | Zvěřinový fond, portské a brusinkový kompot nebo brusinkovou zavařeninu smícháme a při vysoké teplotě svaříme na polovinu. Přidáme smetanu, znovu přivedeme k varu a vaříme, až je omáčka dostatečně hustá. Omáčku propasírujeme přes síto a zahřejeme. Přidáme gorgonzolu a ponorným mixérem umixujeme. Přidáme máslo a vše umixujeme do pěny. Omáčku ochutíme solí, pepřem a koňakem a udržujeme teplou. Jelení medailonky osušíme a okořeníme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a prudce v něm opečeme medailonky po každé straně stačí asi 2 minuty. |
3 | Maso s nudlemi rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Máslo bylinkové - Máslo přepuštěné = Máslo Ghee