Recept

Jelení medailonky s ovocnou smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 46226

Ingredience

640 g Jelení maso
2 polévková lžíce Kompot brusinkový
1 polévková lžíce Koňak Armaňak
1 polévková lžíce Máslo bylinkové
50 g Máslo čerstvé
400 g Nudle domácí
3 špetka Pepř černý mletý
200 g Smetana 12% (konzumní)
3 špetka Sůl
50 g Sýr Gorgonzola
100 ml Víno portské
200 g Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 619 kcal
Kilojoule 2 590kJ
9% Sacharidy 33 g
34% Tuky 25 g
27% Sodík 530 mg
83% Bílkoviny 47 g

Jelení medailonky s ovocnou smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nudle vaříme podle návodu na obalu na skus, slijeme, necháme okapat a dáme na teplé místo.

2

Zvěřinový fond, portské a brusinkový kompot nebo brusinkovou zavařeninu smícháme a při vysoké teplotě svaříme na polovinu. Přidáme smetanu, znovu přivedeme k varu a vaříme, až je omáčka dostatečně hustá. Omáčku propasírujeme přes síto a zahřejeme. Přidáme gorgonzolu a ponorným mixérem umixujeme. Přidáme máslo a vše umixujeme do pěny. Omáčku ochutíme solí, pepřem a koňakem a udržujeme teplou. Jelení medailonky osušíme a okořeníme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a prudce v něm opečeme medailonky po každé straně stačí asi 2 minuty.

3

Maso s nudlemi rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Máslo bylinkové - Máslo přepuštěné = Máslo Ghee

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept