Jednoduchý recept

Lívance s lososem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46227
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

20 g Kopr čerstvý
13 g Kypřicí prášek do pečiva
400 g Losos uzený
40 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko kysané acidofilo 1%
2 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka pohanková
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Pomeranče
350 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 960 kcal
Kilojoule 4 015kJ
25% Sacharidy 90 g
65% Tuky 48 g
9% Sodík 185 mg
72% Bílkoviny 41 g

Lívance s lososem postup přípravy receptu:

1

Máslo na pánvičce roztopíme a necháme trochu vychladnout. Smetanu vylijeme do misky, vyšleháme spolu s vymačkanou pomerančovou šťávou a jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou na hustou a pevnou šlehačku. Do dalšího použití šlehačku udržujeme v lednici.

2

Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, vylijeme sladké a kysané mléko, nakonec připravené máslo a směs vyšleháme na hladké těsto, které dáme na 5 minut odpočinout.

3

Lívancovou pánev mírně potřeme olejem, dostatečně zahřejeme a lžící přeložíme připravené těsto na rozpálený olej, opečeme z jedné strany, potom otočíme a lívance opečeme z druhé strany dorůžova. Pečení opakujeme do skončení těsta.

4

Lívance pokládáme na mělké talíře, na každý položíme lžíci ochucenou šlehačku, a plátky lososa, porce ozdobíme nasekaným koprem a podáváme.

Poznámka

Takto připravené lívance podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept