Lívance s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s lososem
Lívance s lososem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46227 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Kopr čerstvý |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
400 g | Losos uzený |
40 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko kysané acidofilo 1% |
2 dl | Mléko plnotučné |
400 g | Mouka pohanková |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Pomeranče |
350 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 241,6mg |
Draslík | 889,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 324,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Kypřicí prášek do pečiva, Losos uzený, Olej slunečnicový, Pomeranče, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kysané acidofilo 1%, Mléko plnotučné, Mouka pohanková, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s lososem postup přípravy receptu:
1 | Máslo na pánvičce roztopíme a necháme trochu vychladnout. Smetanu vylijeme do misky, vyšleháme spolu s vymačkanou pomerančovou šťávou a jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou na hustou a pevnou šlehačku. Do dalšího použití šlehačku udržujeme v lednici. |
2 | Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, vylijeme sladké a kysané mléko, nakonec připravené máslo a směs vyšleháme na hladké těsto, které dáme na 5 minut odpočinout. |
3 | Lívancovou pánev mírně potřeme olejem, dostatečně zahřejeme a lžící přeložíme připravené těsto na rozpálený olej, opečeme z jedné strany, potom otočíme a lívance opečeme z druhé strany dorůžova. Pečení opakujeme do skončení těsta. |
4 | Lívance pokládáme na mělké talíře, na každý položíme lžíci ochucenou šlehačku, a plátky lososa, porce ozdobíme nasekaným koprem a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené lívance podáváme jako studený předkrm.