Jednoduchý recept

Lívance s rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46228
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

15 g Droždí
150 g Jogurt bílý
200 g Kečup ostrý
30 g Kopr čerstvý
13 g Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Med včelí
300 g Mouka pšeničná hrubá
1 dl Olej slunečnicový
100 g Ořechy vlašské
0,5 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pomerančová šťáva
200 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 ks Vejce křepelčí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 361kJ
23% Sacharidy 84 g
27% Tuky 20 g
10% Sodík 208 mg
27% Bílkoviny 15 g

Lívance s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rajčata umyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a do dalšího použití necháme stranou. Jogurt vylijeme do vhodné nádoby, přidáme nasekaný kopr, promícháme a zatím odložíme do lednice.

2

Do misky vysypeme mouku s kypřícím práškem, rozdrobíme droždí, přidáme vejce, vylijeme pomerančovou šťávu s kečupem, med, dvě lžíce oleje. Všechny suroviny šleháme, podle vlastní chuti přimícháme sůl, pepř, pokračujeme ve šlehání, aby nám vzniklo hladké těsto, které přikryjeme a necháme 10 minut odpočinout.

3

Pánev potřeme olejem, rozpálíme, na lžíci překládáme těsto do tvaru kolečka na pánev, opečeme po jedné straně, obrátíme a dorůžova opékáme druhou stranu. Lívance pečeme do skončení těsta a udržujeme je až do podávání teplé.

4

Hotové lívance podle porcí rozdělíme na talíře, naskládáme je do tvaru sloupu, mezi ně dáme plátky rajčat, přidáme připravený jogurt, posypeme mletými ořechy a ihned podáváme.

Poznámka

Lívance podáváme jako studený předkrm. Ozdobíme mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept