Lívance s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s rajčaty
Lívance s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46228 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
15 g | Droždí |
150 g | Jogurt bílý |
200 g | Kečup ostrý |
30 g | Kopr čerstvý |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Med včelí |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
100 g | Ořechy vlašské |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pomerančová šťáva |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce křepelčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 23,2mg |
Draslík | 766,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Kopr čerstvý, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Pomerančová šťáva, Rajčata, Sůl, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Kečup ostrý, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rajčata umyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a do dalšího použití necháme stranou. Jogurt vylijeme do vhodné nádoby, přidáme nasekaný kopr, promícháme a zatím odložíme do lednice. |
2 | Do misky vysypeme mouku s kypřícím práškem, rozdrobíme droždí, přidáme vejce, vylijeme pomerančovou šťávu s kečupem, med, dvě lžíce oleje. Všechny suroviny šleháme, podle vlastní chuti přimícháme sůl, pepř, pokračujeme ve šlehání, aby nám vzniklo hladké těsto, které přikryjeme a necháme 10 minut odpočinout. |
3 | Pánev potřeme olejem, rozpálíme, na lžíci překládáme těsto do tvaru kolečka na pánev, opečeme po jedné straně, obrátíme a dorůžova opékáme druhou stranu. Lívance pečeme do skončení těsta a udržujeme je až do podávání teplé. |
4 | Hotové lívance podle porcí rozdělíme na talíře, naskládáme je do tvaru sloupu, mezi ně dáme plátky rajčat, přidáme připravený jogurt, posypeme mletými ořechy a ihned podáváme. |
Poznámka
Lívance podáváme jako studený předkrm. Ozdobíme mátou.