Carpaccio po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio po italsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46229 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibulka jarní |
220 g | Hovězí svíčková |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olivy nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Provolone |
150 g | Žampiony čerstvé |
Ochucený olej | |
---|---|
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř citronový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 41,2mg |
Draslík | 369,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 336,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Olivy nakládané, Sůl, Sýr Provolone, Žampiony čerstvé, Limetková šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř 4 barev, Olej olivový extra panenský, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio po italsku postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme extra olivový olej, přimícháme limetkovou nebo citrónovou štávu s citrónovým pepřem. |
2 | Hovězí omytou a osušenou svíčkovou necháme zlehka namrznout. Pak ze špalíčku nakrájíme ostrým širokým nožem velmi tenké plátky (1 mm). |
3 | Plátky masa rozdělíme na talíře, ozdobně rozložíme vedle sebe, pokapeme ochuceným olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme podle chuti. |
4 | Sýr nakrájíme na hoblinky (hoblinkovým kráječem). Nakládané černé a zelené olivy rozkrájíme na poloviny. Omytou jarní cibulku i s natí nakrájíme zešikma na tenká kolečka. Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme. |
5 | V teflonové pánvi si rozpálíme olivový olej s máslem a polovinu nakrájených žampionů krátce orestujeme, osolíme a hned vyjmeme z omastku. |
6 | Do středu talířů na carpaccio poklademe sýr, olivy, restované i syrové žampiony, vše ozdobíme cibulkou, lístky bazalky a servírujeme. |
Poznámka
Nakládané olivy mohou být podle chuti s papričkou nebo s česnekem. Podle chuti volíme i tvrdý sýr.